Teljes körű Képviselet

A Flandria Teljes körű Képviselete a Flamand Kormány külföldi jelenlétét koordinálja.

Ezenkívül ezek a külhoni Képvisletek felelnek a Belgium, mint szövetségi államon belüli, Flandria által gyakorolt hatáskörhöz tartozó minden szintű kapcsolatért. Ez a kulturális és oktatási kérdésektől, a tudományos kutatástól, az ifjúságtól, a sporttól, a jóléttől és a közegészségügyig terjed; illetve kiterjed az infrastruktúrán, a munkaügyeken, az energián, a területrendezésen, a környezettel és a természettel kapcsolatos ügyeken, a vízügyi politikán, a mezőgazdaságon és a halászaton, a lakhatás és a lakhatáspoltikán, a gazdaságpolitikán, a foglalkoztatáson, a tartományok és önkormányzatok felügyeletén, az integráción át egészen az állatjólétel kapcsolatos ügyekig.

Mindezen témakörökkel kapcsolatos bármely ügyintézést a Flamand Kormány Teljes körő Képvielete látja el.  Az idegenforgalomhoz a VisitFlanders, illetve a nemzetközi üzleti vállalkozásokhoz, valamint a Flandria befektetéseinek előmozdításához tartozó kérdésekben a  Flanders Investment and Trade (FIT) ügynökség az illetékes.

A Flandria Diplomáciai Képvisletei szintén szoros kapcsolatot tartanak fenn a Vlamingen in de Wereld (ViW) szervezettel, amely a külföldön élő flamandok kapcsolati hálóját jelenti. Ez a kapcsolati rendszer világszerte értékes kontaktokat és tudást generál a flamand nemzetiségű emberek, illetve a flamand vállalatok és kormányzati szervek számára.